Focaccia la tigaie

de mirela0911 in Piine, 12 Oct 2011 | 14544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lgt.sare
  • 1 cana apa calduta
  • ulei de masline
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia la tigaie:

Intr-un bol se cerne faina, se face o gropita la mijloc unde se adauga drojdia dizolvata in putina apa calduta. Se adauga si sarea si se framanta un aluat moale si elastic, adaugand apa atat cat cere aluatul. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Se fac din aluat mici bilute care se vor aplatiza cu mana si se vor da forma unor turtite. Se apasa cu degetele formandu-se mici gropite, se ung cu ulei de masline, se presara oregano uscat si se coc intr-o tigaie grill si pe o parte si pe cealalta.

Merg excelent la micul dejun sau la cina alaturi de un pahar cu lapte, iaurt.....

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turtite tip Focaccia